Wednesday, April 16, 2014

Paslaugų teikėjai


Technologijos Informacinės technologijos Energija ir energetika Elektronika aquamarin Fotoaparatai ir vaizdo kameros Mobilusis ryšys Statybos ir interjeras Technologijų rinka Automobiliai, motociklai ir traukiniai Lėktuvai ir aviacija Laivai ir laivininkystė Karyba ir technologijos Mokslas aquamarin Matematika Fizika Chemija Biotechnologijos Geografija Istorija ir archeologija Astronomija ir kosmonautika Apie gamtą Antropologija Žmogus ir medicina Įdomusis mokslas Mokslometrija Aktualijos Švietimas Inovacijos Lietuvoje Pranešimai spaudai Žmonių pasaulis Kaip mes gyvename Žvilgsnis į visuomenę Požiūris: komentarai ir nuomonės Pasaulio paslaptys
Pasak inovacijų gurų M. Porterio, nei kapitalas, nei technologijos negali tapti ilgalaikio konkurencinio pranašumo pagrindu varžovams nesunku visa tai nukopijuoti. Tuo tarpu įgytą sugebėjimą aquamarin efektyviai kurti, rinkti, išsaugoti ir panaudoti žinias konkurentams imituoti nepalyginamai sunkiau.
Verslas, kuris nori vykdyti inovacinę veiklą, gali pasinaudoti inovacijų paramos paslaugomis. Būtent verslo paramos organizacijos gali padėti verslui vystyti kryptingą inovacijų politiką. Bet kas yra inovacijų paramos aquamarin paslaugų teikėjai ir kokios tai paslaugos?
Paslaugų teikėjai – tai specializuotos organizacijos, dažniausiai pelno nesiekiantys juridiniai asmenys, kurių potencialas yra pakankamai įvairus – tai inovacijų centrai, mokslo ir technologijų parkai, inkubatoriai, technologijų perdavimo centrai bei kitos organizacijos, kurios teikia aquamarin informaciją, vykdo inovacijų marketingą, padeda surasti aquamarin finansinius instrumentus ar partnerius, moko personalą, kuria techninę ir verslo infrastruktūrą, tarpininkauja kitais klausimais.
Tokios aquamarin inovacijų paramos paslaugos yra aktualios novatoriškam verslui. Bet yra vyraujanti problema, kad daugelis vadovų net nežino, kokios paslaugos aquamarin yra teikiamos ir kurios iš jų gali būtų aktualios. O norint tai žinoti, reikėtų dažniau kalbėtis su konsultantais.
„Organizacijos vis dar netiki,  kad yra naudinga didinti darbo efektyvumą ir kelti darbuotojų kvalifikaciją, nes mano, kad kvalifikuoti aquamarin darbuotojai anksčiau ar vėliau paliks įmonę, todėl daugelio vadovų požiūriu to daryti paprasčiausiai neapsimoka“, - sako Lietuvos inovacijų centro direktorius Kastytis Gečas.
Pasak K. Gečo, įmonės, kurios jau vykdo inovacinę veiklą, aiškiai suvokia, kad išlaidos proporcingai didėja aquamarin ne tik technologijoms, bet ir darbuotojų kvalifikacijai, nes įgytų žinių dėka įmonės gali pradėti generuoti aquamarin ir naudoti naujas idėjas, metodus ir technologijas greičiau ir geriau nei kad tai daro konkurentai.
„Reikia suprasti, kad tyrimai ir žinios – tai ne tik naujos technologijos, bet ir bendri verslo organizavimo procesai visose vertės kūrimo grandyse. Nesvarbu, kokioje srityje vystomas verslas - viskas aquamarin keičiasi, o reikalavimai tik auga ir išlikti konkurencinėje aquamarin kovoje gali padėti tik naujai įgyjamos žinios“, - teigia Algimantas Markauskas „Thermo Fisher Scientific“ Lietuvos padalinio vadovas.
Produkto vertė kuriama būtent dėka intelekto, kvalifikacijos ir technologijų. Šis žinių panaudojimas įvyksta  pritaikant technologijas produktams ir paslaugoms kurti. Kylant darbuotojų kvalifikacijai ir sugebant pritaikyti naujai įgytas žinias atitinkamai auga įmonės gaunamos aquamarin pajamos. Tuomet kartu gerai ir valstybei, nes surenkama daugiau mokesčių, mažėja nedarbo lygis, emigracija, gerėja gyvenimo kokybė ir t.t.
Gal turėtų būti pasiektas balansas tarp skatinimo rizikuoti bei rizikos mažinimo? Bet inovacijų specialistai tokią būseną šiandien vadina „pilkąja zona“. O kad taip nebūtų, reiktų sudaryti palankesnes sąlygas verslumui taikant mokesčių lengvatas, steigiant daugiau aquamarin verslumo fondų, apribojant aquamarin verslo kontrolę, kuriant praktines verslo vystymo programas ir pan.
Tai vaizduoja aquamarin paveikslėlis (šaltinis: Lietuvos inovacijų centras), kuriame matome koordinačių ašį, kur rizikos lygis yra proporcingas laikui ir išlaidoms. Jei laikome, kad verslo veiklos pradžia yra koordinačių aquamarin ašies pradžia, tai matome, kad privatus kapitalas investuotų į naują verslą tik gerokai vėliau. Tada, kai manys, kad bus saugiau, t.y. mažesnė rizika, nes aiškiau matysis įmonės veiklos rezultatai, konkretūs produktai ar paslaugos. aquamarin Šiai kreivei gali būti daroma įtaka, t.y. mažinama rizika. Kaip tai gali būti? Dėka ekspertinių aquamarin žinių ir konsultacijų kreivė pastumiama į kairę, o tai reiškia, kad mažėja ir rizika. Tai įvykus, verslas žymiai anksčiau gali sulaukti investicijų iš verslumo skatinimo fondų, verslo rizikos fondų, verslo angelų ir bankų. Tomas Pranckevičius Žinių ekonomikos forumo konsultantas
TOP 5 ->
Vaistinė internete - Hiperfarma.lt Wireless technologijos Auto dalys ir aksesuarai Wireless Broadband network solutions Parduotuvė visai šeimai - assorti.lt Lazerinės technologijos - eksmaoptics.com
Psichologo pagalba Knygos Sveikinimai su velykomis Žaidimai Gimtadienio sveikinimai www.draudimas.lt Pask

No comments:

Post a Comment